De beste verkooptips om je huis te verkopen en een goede prijs ervoor te krijgen

Wij zijn al vaak in ons leven verhuisd en hebben dan ook ervaring met het verkopen van ons huis en hoe je deze aantrekkelijker kunt maken. Als je jouw huis aantrekkelijk maakt om in te wonen dan zal je huis binnen de kortste keren verkocht zijn en soms nog wel voor enkele duizenden euro’s meer dan je had gehoopt. We hebben de beste verkooptips om je huis te verkopen en er een goede prijs voor te krijgen, hieronder genoteerd. Deze verkooptips hebben ons erg geholpen om ons huis sneller te verkopen en voor een goede prijs te verkopen, zonder dat we geld in het huis moest steken.

Maak schoon

De belangrijkste verkooptip en de verkooptip die vaak het meeste moeite kost en wordt vergeten, dat is de beste verkooptip die wij je kunnen geven. Maak je huis schoon, maar dan ook echt goed schoon. Zorg dat er geen stof of viezigheid op de grond, planken of tafels ligt. Zorg dat het voor het oog mooi, schoon en aantrekkelijk eruit ziet en lekker ruikt. We raden je aan om:

  • Het hele huis te stofzuigen;
  • Ga daarna gelijk het hele huis dweilen;
  • De ramen zemen en zorg ervoor dat er geen strepen en viezigheid op de ramen zit; Neem dan ook gelijk het kozijn mee, en zorg dat je daar de kleur van je kozijnen weer goed kan zien.
  • Sop de badkamer goed uit. Als je veel spullen in je badkamer hebt staan op bijvoorbeeld de wastafel, zorg dan dat er maar een aantal dingen staan. Dit moeten vooral de spullen zijn die iedereen gebruikt zoals tandpasta, tandborstels en handzeep. De andere spullen, die jij wel dagelijkse gebruikt, kunnen voor vandaag even in de kastjes worden opgeborgen. Dit geldt ook voor de douche.
  • Maak de toilet schoon! Heel belangrijk. Je moet eens weten hoeveel mensen een huis niet verkopen omdat er strepen in de toilet zitten. Zorg ook dat je de borstel ook goed schoonmaakt. Ga na hoe jij het zou vinden als je een vieze toilet ziet in een huis dat je wilt kopen.
  • Doe de vuile was in een wasmand, waardoor je het niet ziet. Iedereen heeft natuurlijk vuile was, maar dit willen we liever niet zien. Stop het daarom in een wasmand met deksel of ergens anders dat je niet een ski-berg aan was ziet liggen.
  • Ruim alle schone kleding op. We weten niet hoe het bij jullie thuis gaat, maar bij ons hangt de was soms iets te lang aan het wasrek. Zorg ervoor dat alles netjes is opgeruimd en er geen schone was hangt. Schone was ruikt misschien wel lekker, maar niemand wil andermans ondergoed zien hangen.
  • Zorg dat er geen was hangt te drogen of dat de waskamer (of waar je wasmachine staat) opgeruimd is en netjes georganiseerd is. De was zegt namelijk veel over de personen die in het huis leven.

Ga maar eens na of jij een huis zou kopen waar de ramen vies zijn, de vaat nog in de keuken staat en er zichtbare sporen in de toilet zitten. Waarschijnlijk zal je niet twee keer nadenken om dit huis dan te kopen, maar als je dan een bod zou doen dan zou je ook zeker niet boven de vraagprijs gaan zitten of misschien niet eens in de buurt van de vraagprijs. Bedenk je dan ook dat als jij een mooi, opgeruimd en schoon huis hebt dat andere mensen sneller geneigd zijn om jouw huis te kopen en dichterbij je vraagprijs te bieden. Het is tenslotte een mooi en verzorgd huis.

Maak meer ruimte

Maak meer ruimte in je huis. Een huis met ruimte verkoopt namelijk sneller dan een gevuld huis met veel spullen. Bekijk je kamers goed en ga na of er misschien te veel meubels of accessoires in staan. Als namelijk elke tafel bezaait is met vazen, kaarsen en foto’s dan zie je in de ruimte niet hoe groot iets is. Het is leuk om de tafels goed te decoreren, maar je kan daarin ook te ver gaan.

Daarnaast is het goed om te kijken of er niet onnodige spullen in de kamers staan, waardoor het klein aanvoelt. Het kan namelijk zijn dat er een stoel in de kamer staat waardoor de kamer veel kleiner lijkt dan dat deze daadwerkelijk is. Deze stoel kan dan beter even in een andere kamer staan waar deze meer tot zijn recht komt. Anders is het goed om deze stoel, tafel of andere meubelstuk even weg te halen en in de schuur of op zolder te zetten waar het even uit het zicht is.

Zorg voor genoeg licht

Licht, licht en licht dat zijn de beste woorden voor het verkopen van je huis. Als de ramen gezeemd zijn en er mooi licht de kamer binnen kan komen, dan ziet de kamer er zoveel mooier uit zonder dat je er iets aan gedaan hebt. Natuurlijk zonlicht geeft namelijk veel sfeer en een goed gevoel. Als je ervoor kan zorgen dat dit goed de kamer invalt dan heb je de helft van het werk al gedaan.

Zorg dus dat de (rol)gordijnen, lamellen, vitrage, luxaflex of wat je ook voor het raam hebt zitten opzij zijn gedaan. Dit zorgt voor voldoende licht in het huis, een goede en fijne sfeer en maak de kamer ruimtelijk groter en fijner om in te zijn. Daardoor verkoop je je huis ook sneller.

Geef kamer een functie

Alle kamers hebben een functie nodig, anders weten andere mensen ook niet wat ze aan de kamer hebben. Het lijkt misschien heel raar, maar veel mensen kunnen zich een lege kamer of een kamer met dozen niet anders voorstellen dan hoe de kamer er op dat moment uitziet. Het is namelijk voor veel mensen moeilijk om in te beelden wat ze allemaal voor moois met die kamer kunnen doen als ze in jouw huis zouden wonen, daarvoor zijn we niet allemaal designers.

Geef daarom elke kamer een duidelijk functie. Het je op de eerste etage drie kamers. Zorg dat dan ze ook ingericht zijn als slaapkamers of twee slaapkamers en een kantoortje. Als het een slaapkamer is, dan zorg je dan de kleding netjes in de kast is opgeruimd en dat het bed is opgemaakt.
Als er een kamer een kantoortje is, zorg er dan voor dat de losse papieren netjes in een bakje liggen. Zorg dat alle spulletjes die niet nodig zijn ook zijn opgeborgen en dat er een doekje over de beeldschermen en toetsenbord zijn gehaald.

Creëer een prettige sfeer

Dit geldt speciaal voor als er kijkers over de vloer komen. De sfeer van het huis is dan het belangrijkste onderdeel. Veel kijkers hebben het huis al online bekeken en misschien via Google al in de straat gekeken om te kijken hoe het eruit ziet. De meeste mensen komen dan ook kijken naar een huis om een gevoel te krijgen voor een huis, als jij er dan voor kan zorgen dat de sfeer al super is dan help je een handje bij dat gevoel.

Zorg ervoor dat de ramen op een kiepstand staan, zodat er voldoende frisse lucht in de kamers is. Zorg voor voldoende licht. Zet een vaas met mooie bloemen neem. Zorg ervoor dat de slaapkamers vooraf goed zijn gelucht, en niet meer muf ruikt naar slaap of andere luchtjes. Maak voordat de kijkers komen een kopje koffie voor een verse koffielucht of bak een paar koekjes of brand een geurkaars zoals jasmijn of lavendel (doe in geen geurkaars met vanille of fruitlucht dit zijn hele specifieke geuren die niet veel mensen lekker vinden ruiken).
Zet de achterdeur naar het balkon of de tuin open om een grotere woonkamer te creëren en geeft het gevoel dat buiten niet ver weg is. Zorg er ook voor dat jouw balkon en de tuin goed onderhouden is en er netjes bij staat.

Knap op

De laatste tip, maar niet onbelangrijk is knap je huis op. We snappen dat je geen verbouwing gaat doen als je wilt gaan verhuizen en je huis wilt gaan verkopen. Maar ga enkel kamers even langs en kijk goed rond of je de kamer kan opknappen op een simpele manier. Veel mensen kunnen namelijk niet door het achterstallige onderhoud of jouw smaak heen kijken.

Stel je hebt een kamer met een oranje muur, dat vind jij geweldig voor die kamer. Veel andere mensen kunnen niet voorbij die oranje kleur kijken en zich niet inbeelden hoe de kamer eruit ziet als het een witte muur zal zijn. Doordat je een oranje muur hebt verkoopt je huis minder snel. Het is in dit geval een goede stap om de oranje muur wit te verven. Dit is namelijk een kleine moeite en kost niet veel geld waardoor uiteindelijk je huis sneller zal verkopen.

Nog een voorbeeld dat erg handig is om mee te nemen is het balkon of de tuin. Dit zijn vaak de vergeten onderdelen van het huis, als je je huis wilt verkopen. Haal in je tuin alle onkruid weg, spruit de tegels schoon en zet alle tuinmeubels netjes met kussens in de tuin.
Maak je balkon schoon, zorg dat de planten en potjes netjes en verzorgd zijn en mocht je een scherm hebben aan de voorzijde van je balkon zorg dan dat deze weg is of mooi schoon is.

 

Dat waren ons verkooptips voor het sneller verkopen van jouw huis en een betere prijs te krijgen voor je huis kan je verkoopt. Deze verkooptips hebben ons enorm geholpen om sneller van ons huis af te komen en er goede prijzen voor terug te krijgen. Het is namelijk zoveel makkelijker om deze verkooptips te gebruiken dan om lang te wachten om je huis te verkopen en een lagere prijs voor je huis terug te krijgen.